sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kokemuksia Keski-Euroopasta, osa 2: Port-Bourgenay, Talmont-Saint-Hilaire


Kolmen matkustuspäivän jälkeen (ks. edellinen blogini Kokemuksia Keski-Euroopasta, osa 1) saavuimme perille varsinaiseen lomakohteeseemme Pierre & Vacances Port-Bourgenay Holiday Villageen Länsi-Ranskaan, Atlantin rannikolle.

Sisäänkirjottautuminen on hieman hankalanpuoleinen prosessi ja kesti kaikkineen varmaankin n. puolisen tuntia. Toisaalta tämän ymmärtää, sillä lomakeskus on varsin iso satoine lomahuoneistoineen, mutta silti jotenkin tuntuu, että nuo ranskalaiset eivät ole kaikkein tehokkaimpia organisoimaan asioita. Palvelu oli kuitenkin varsin ystävällistä, joten sillä saa aina paljon anteeksi.

Huoneistomme oli melko lailla pettymys. Olohuone + keittiö olivat ihan ok, joskin taulutelkkari, n. 21 tuumainen, oli säälittävän pieni. Toisaalta, eipä sitä TV:tä paljoa tullut katsottuakaan. Suurin pettymys kohdistui kuitenkin makuuhuoneisiin, jotka olivat todella pienet: sänkyjen lisäksi niihin ei mahtunut juuri mitään muuta, ei edes matkalaukkuja lattialle. Niinpä matkalaukut ja -kassit joutuivatkin lojumaan koko viikon ajan käytävän ja olohuoneen lattioilla – kaappitilaakin kun oli sen verran niukasti. Huoneiston parveke sen sijaan oli iso ja mukava.

Tekemistä kohteessa riitti yllin kyllin. Lounastaukoa lukuunottamatta tarjolla oli aamusta iltaan koko ajan kaksi ohjattua liikuntatapahtumaa, näistä n. puolet LesMills-tunteja. Näiden lisäksi tarjolla oli kerhoja pienille lapsille, isommille lapsille sekä teineille, sekä vielä erilaisia kursseja ja kouluja, kuten surffauskoulu, tenniskoulu, sirkuskoulu ja vaikka mitä. Ohjatut liikuntatunnit olivat ihan ok, mutta toisaalta oli myös hienoa havaita, että ne eivät pärjänneet kotoisille Hipkon kuntotunneille.

Uima-allasalue oli hyvä: viisi allasta ja kolme ihan kivaa vesiliukumäkeä. Aurinkotuolejakin oli riittävästi ja varsinkin perheemme kaksi nuorinta viihtyivät altaissa tuntitolkulla. Uimarantaan oli n. 1,5 km:n matka ja sinne oli lomakeskuksesta säännöllinen kuljetus. Uimarannalla emme kuitenkaan tuulisesta säästä johtuen käyneet kuin kerran lyhyesti, läheisillä kallioisilla rannoilla sen sijaan useastikin.


Lomakeskuksessa oli myös joka päivä joitain urheilukilpailuja ja -turnauksia. Itsen otin osaa ensin Beach Volley -turnaukseen, jossa pelasi seitsemän viisihenkistä joukkuetta. Oli varsin mielenkiintoista ja haastavaakin pelata yli 20 vuoden tauon jälkeen lentopalloa jonkinasteisessa kilpailussa. Alun ajoitusharhojen jälkeen tuntuma alkoi pikku hiljaa löytyä ja joukkueemme selvisikin turnauksen mestariksi.

Kultamitalistit
Koripalloturnaukseen lähdimme sitten perheestämme kolmen pelaajan voimin. Lari (14 v.) pelasi lasten sarjassa ja Vivian (17 v.) ja minä aikuisten sarjassa. Kaikille tuloksena turnausmestaruus (Vivian ja minä pelasimme siis samassa joukkueessa).

Port-Bourgenay:stä ja aivan vieressä olevasta hieman suuremmasta Talmont-Saint-Hilairen kylistä ei juuri shoppailu- ta kulttuurielämyksiä löydä. Talmont-St.-Hilairessa on tosin hienon näköinen vanha linna, jossa emme tosin ehtineet käymään, ja Port-Bourgenay:ssä iso Aquarium, joka oli valitettavasti pettymys. Läheisistä, toisiinsa kiinni kasvaneista, Château-d'Olonnen, Les Sables d'Olonnen ja Olonne-sur-Merin pikkukaupungeista hämmästeltävää ja shoppailtavaa sen sijaan löytyy hieman enemmän.

Kaiken kaikkiaan loma oli, makuuhuoneiden ahtaudesta huolimatta, varsin mukava ja onnistunut. Oli mukavaa taas käydä paikassa, jossa ei ole aikaisemmin tullut käytyä. Nyt on sitten tullut tutustuttua taas yhteen osaan Ranskan länsirannikkoa lisää.

Lomaviikon huomiona ja oivalluksena pidettäköön jälleen kerran sitä, kuinka paljon normaaleista arkirutiineista poikkeaminen antaa uusia virikkeitä ja ajatuksia. Uusi, taas hieman erilainen ympäristö, uusien liikuntalajien kokeileminen ja vanhan tuttavuudenkin uudelleen verestäminen, antoivat kaikki jälleen uusia ajatuksia ja näkökulmia omaan elämään. Vaikka kokemukset eivät ehkä olleetkaan varsinaisesti mieltä järisyttäviä, vaan pikemminkin tuttuja juttuja uusilla twisteillä, niin taas voi sanoa avartaneensa omaa maailmaansa hieman lisää.

Tämän reissun blogisarjan kolmannessa osassa sitten hieman kotimatkasta ja mm. Pariisista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti